Om att ha ett personligt hem + mitt projekt

palmhuset

palmhuset2

palmhuset4

palmhuset3

palmhuset5

palmhuset7

Ja jag vet, här kör jag slow bloggning ner i halsen på er i 180, vart tog hon vägen liksom? Gott nytt år iallafall!

Vad har hänt då? Mycket, allt och inget -men en rolig sak som jag vill dela här och gör bara för mig är ett litet ja, konstprojekt väljer jag att kalla det. Resultatet får ni i bästa fall beskåda i vår, men som en försmak delar jag med mig av lite provbilder som hjälpte mig att komma i stämning och guida mina drömmar om bilden jag egentligen är ute efter, rätt. Linnéa är en fantastiskt bra vän och modell i det här arbetet, det är så skönt att känna sig helt trygg tillsammans trots att turister står och glor samtidigt. Att jobba som fotograf och blunda för vad alla andra gör, hitta sitt egna väsen och följa det, är det bästa jag vet och speglar väldigt mycket mina tankar även om inredning för att snyggt glida in på spår nummer två, det som rubriken skvallrar om…

Nu blommar trenden ut ordentligt vad gällde snacket om det personliga hemmet, hur vi ska inreda med värme och vara unika in absurdum. Alla hakar på även om vi sedan ser ungefär likadana ut i respektive fålla i slutändan. Eller är det rent av på G att den personliga stilen blir en helt egen genre? Givetvis når inte alla ända fram till det perfekta ickeperfekta personliga, men är det ens viktigt? Inte för alla, det har jag svårt att tro. Alla är inte bra på inredning, alla måste inte vara det och alla bryr sig inte lika mycket utan trivs bra som det är. För mig handlar inte ett personligt hem om någon smal elit av esteter som bergis både har sitt egna klädmärke och är artister och stylister på samma gång utan mera om mod, talang, intresse och tid. Samtidigt om du letar statistik gissar jag att många av dem som sitter på snygghemmen just är en del av den där konstnärliga klicken, men långt ifrån alla. Säger jag emot mig själv nu? Må så vara, tillbaka till vad det handlade om, enligt mig:
Mod att gå sin egen väg och välja bort den där apsnygga bubbliga vasen som alla redan har för någon du tycker är minst lika fin, men ännu inte exploaterad i samtliga magasin och i varenda ”rätt” inredningsbutik just nu. Talang och ett estetiskt öga, för så är det, vissa har det helt enkelt. Kreativa själar som får varenda tvätthög och skrivbord fullt av fakturor att se tjusigt och eftersträvansvärt ut. Intresse för att gå i butiker, surfa runt, kunna lite enklare möbelhistoria, stå tidigt på loppisar och följa med i vad som händer på inredningsfronten helt enkelt. Tid sist men inte minst. Tid att låta paradiset växa fram, Rom byggdes inte på en dag och det gör garanterat inte ett fabulöst hem heller.

Jag lever verkligen inte alltid som jag lär, oh nej men för den skull har jag rätt att tycka saker och reflektera. Självklart är jag inte ensam om den saken, innan jag postade detta inlägg googlade jag fram lite andra texter; här och där hittar ni andra ord skrivna i ämnet och surprise, vi verkar vara rätt likriktade här med 🙂

/Drömma-Lotta

 

Idé och fotografi Lotta Lundberg
modell och styling Linnéa Wilhelmsson

9 comments

 1. Emma says:

  Hej! Jag följer dig på instagram (fotografandersson) och jag måste säga att jag gillar dig för att du inspirerar men dina vackra operfekta perfekta bilder samtidigt som du går din egen väg och visar upp en estetik som man inte ser mkt av i det sociala mediet. Alltså något lite mörkare och inte så förbaskat tillrättalagt men ändå vackert. (Går det att förstå vad jag menar!?) Jag kan känna igen mig i dina tankar om livet och den tid som nu är och jag tänker ofta; hur länge ska vi orka försöka få allt att verka så perfekt/perfekt operfekt? Hur som helst.. ville bara skriva några rader till dig istället för att bara titta och sen surfa vidare till nästa blogg.. 😉 Och bild nr 3.. med kvinnan i svart… så vacker!

  • Drömma says:

   Men Emma, vilken värme och feedback!! Tack som jag vet inte vad ❤️❤️❤️ Kanske en av de finaste komplimanger jag fått, vad snällt sagt! Ska genast hälsa på hos dig nu 🙂

 2. Sara Martinsson says:

  Hej Drömma! Får man fråga varifrån den svarta klänningen på bilderna kommer ifrån? Har letat efter en sån i år. Tappade inte hoppet nu när den dök upp i bild! Hoppas du vill fråga modellen. Kram, Sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.